Warning: Use of undefined constant DS - assumed 'DS' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/nagybereny/domains/nagybereny.hu/public_html/templates/siteground-j16-5/html/com_content/article/default.php on line 43
Print

Tisztelt Nagyberényiek!

A járványügyi helyzetre való tekintettel jelentős változások következtek be mindannyiunk életében.

Először is, az Óvoda, Iskola zárva lesz. A gyerekek otthon tovább tanulnak, a tanév folytatódik. Az oktatási intézmények zárása nem azt jelenti, hogy a gyerekek szüneten vannak. Kérem, ügyeljenek rá, hogy maradjanak otthon, az intézkedés célja ugyanis pontosan ez.

A gyerekek továbbiakban is, a szülő kérésére az Óvodában és az Iskolában kérhetnek a gyermek számára ebédet, amennyiben ezt otthon nem tudják megoldani.
Ennek folyamata: a bejelentett számú ebédet a konyhán elkészítik, 11.30-12.00 között a konyhánál átvehető zárt, eldobható edényben. Ebédpénz fizetése a továbbiakban csak átutalással lehetséges.

Az idősek étkeztetése a továbbiakban a szokott módon zajlik, részükre a kiszállítást is folytatjuk. Kérjük, hogy az éthordóik tisztaságára különösen figyeljenek.
Lehetőség szerint ők is próbáljanak átutalással fizetni, mindenkinek van hozzátartozója, aki ebben tud segíteni.

Mivel számolunk azzal, hogy a gyermekek otthonmaradása miatt egyes szülők is otthon maradnak, az ő számukra is lehetségessé tesszük az ebédrendelést, az előzőhöz hasonló módon. Zárt, eldobható edényben, a fenti időpontban lehet átvenni. Az ebéd ára 1000 Ft /adag lesz felnőttek számára.
Fizetés szintén átutalással lehetséges, a készpénz használatát kerülnénk.

A mai napon a Magyarország Miniszterelnöke bejelentette, hogy a vendéglátással foglalkozó helyek 15.00-ig lehetnek nyitva, utána be kell zárniuk. Kérem az érintett üzleteket, hogy a vonatkozó rendelet megjelenése után tartsák magukat ehhez.

Az élelmiszert árusító helyek, tehát a két ABC, a húsbolt és a zöldséges a továbbiakban is normál nyitva tartással üzemelnek.

Ne kezdjenek tehát készletek felhalmozásába, a boltok a legrosszabb helyzetben jelenleg lévő Olaszországban is nyitva vannak. Ha boltba mennek, lehetőleg menjenek egyedül. Ha lehetséges itt is bankkártyával fizessenek.

Az Önkormányzati Hivatalban szokásos ügyek továbbra is intézhetők az alábbi módon. A családsegítő iroda előtt (a házasságkötő terem melletti ajtó) ki fogjuk helyezni a szociális, kommunális és adó ügyekhez szükséges nyomtatványokat. Ezek kitöltése után szkennelve, mobillal lefényképezve beküldhető a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., illetve az This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címekre. Ebben a helyzetben el fogjuk fogadni így is.
Akinek ez nem megoldható, betelefonál a Hivatalba (84/582 022), és előzetesen egyeztetett időpontban megoldjuk az ügyintézést.

Vigyázzanak magukra, és egymásra, és legyenek egymáshoz türelmesek!

Tisztelettel: Tóth András Károly

2020.03.16.